trinna-on-tour.reismee.nl

Bloggie 2

Holaa,

Daar ben ik weer met een gloed nieuwe update over mijn avontuur!

Aangezien ik een leuk weekend achter de rug heb, dacht ik dat het leuk zou zijn hier weer even een nieuwe bloggie over te maken.

Omdat het vrijdag día de todos los santos was en de school toen dicht was, hadden we donderdag vanaf 1 uur al weekend. We zijn met z’n drietjes de stad in gelopen om ergens een leuk en betaalbaar (want we blijven toch Nederlanders) terrasje te zoeken. Dit was toch moeilijker dan gedacht en uiteindelijk zijn we maar weer richting huis gelopen om te kijken of er daar iets te vinden was. We kwamen uit bij een barretje dichtbij school. Hier hebben we onder het genot van een natje en een droogje nog even gezellig gekletst en gebrainstormd over wat er allemaal aan onze bucketlist moest worden toegevoegd, aangezien mijn twee besties over 3 weekjes alweer terug naar Nederland gaan. Vrijdag hebben we de hele dag op het strand gelegen met een prima temperatuur van 28 graden. We hebben zelfs in de zee kunnen zwemmen, alsof het midden zomer was. Heb hier ook duidelijk niet het idee dat het al november is en dat we al richting de winter gaan. Daar is hier nog niks van te merken en dat wil ik graag zo houden.

Zaterdag was een erg intensieve, maar hele leuke dag. Om 9:00 vertrokken we met een bus naar Xàtiva. Hier hebben we het gelijknamige kasteel bezocht. Dit was echt een super bonito kasteel met een heel mooi uitzicht over het dorp en de bergen. Na een uur meer gekeken te hebben waar we mooie foto’s konden maken, dan informatie te zoeken (die er ook voor de duidelijkheid ook gewoon niet was) over het kasteel, was het alweer tijd om door te gassen naar onze volgende stop. Met een overvolle blaas, omdat de rits van mijn skort (broek/rok voor de minder moderne volgertjes onder ons) net kapot was gegaan en ik dus even niet naar de wc kon, zijn we na iets meer dan een uur aangekomen bij onze volgende bestemming. We werden afgezet bij Castillo Santa Barbara, wat in Alicante ligt. Hier hebben we ook een uurtje kunnen rondhuppelen, nadat ik mijn blaas toch heb kunnen legen na een flink gevecht met mijn skort. Dit kasteel was tambien heel mooi, maar als ik de twee zou moeten vergelijken vind ik het uitzicht van Xàtiva mooier. Na ook hier aardig wat kiekjes geschoten te hebben, was het tijd om naar het centrum van het stadje te lopen. Hier hebben we langs de boulevard, het strand en een bijzondere paddenstoelen straat gewandeld. Het laatste schijnt een populair plekje te zijn in Alicante wat je zeker gezien moet hebben als je het stadje gaat bezoeken. Toen we dit straatje zochten wisten we duidelijk niet waar we naar opzoek waren. Dit was ook wel te merken aan mijn reactie toen we hem zagen. Ik was deze keer verantwoordelijk voor Google maps en deze stuurde ons eigenlijk nog iets verder door. Omdat ik elk moment in me op wil nemen kijk ik natuurlijk ook om me heen. Op een geven moment zie ik een aantal grote paddenstoelen staan en roep naar m’n vrienden ‘hé daar staan allemaal paddenstoelen!’ Nog niet doorhebbend dat we hier naar opzoek waren wil ik weer doorlopen, waarna ik me toch bedenk dat we waarschijnlijk onze bestemming al hebben bereikt. Aangezien jullie waarschijnlijk niet echt een voorstelling kunnen maken van waar ik het nu over heb, heb ik een foto toegevoegd om jullie een duidelijker beeld te geven (mapje Xàtiva en Alicante). Na deze bijzondere ervaring met reuze paddenstoelen zijn we naar de playa gelopen en hebben we daar op een handdoekje naar de zonsondergang zitten kijken. Toen de zon onder was, hebben we nog heel eventjes rondgelopen en zijn we daarna op een terrasje gaan zitten. Hier hebben we onze dag afgesloten met een lekker glaasje tinto De verano (Cassis in een wijnglas als iemand naar mijn leeftijd vraagt). Om 20:00 vertrok de bus vanuit Alicante weer richting Valencia, waar we om 22:30 aankwamen. Met z’n 3en hebben we nog wat gegeten in hun appartement en uiteindelijk met 26750 stappen op de stappen teller heerlijk gaan slapen. Vandaag niet echt iets uitgevoerd wat het waard is om aan mijn volgertjes te melden, dus ik sluit hierbij mijn bloggie weer af.

Aangezien het niet allemaal even interessant is wat ik hier vertel, begrijp ik het als jullie hier en daar wat zinnen overslaan. Deze zinnen voeg ik echter toe om het verhaal wat sappiger te maken. Dit doe je namelijk als gepassioneerde schrijfster. Nou dit was het wel.

Hasta luego!!!! :)))Reacties

Reacties

Mama

Gezellig zo’n mini-vakantie 😘

Oma Annie

Heel leuk Trijn, ook heel fijn dat je met 2 vriendinnen op stap kunt gaan en mooie dingen kunt gaan bekijken en beleven. Mooie foto's ook, ga je niet te ver op het randje staan?

Inge

Doe mij ook maar een cassis dan..

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active